Wiengut Sommer

Passie, gedrevenheid, innovatie en 100% biologisch. Deze wijnen zijn krachtig, aromatisch, intens, mineraal, elegant, krachtig, complex en goed te combineren met diverse gerechten. Sommer produceert wereldtop witte wijnen.

Proef en oordeel! Chapeau voor dit prachtige assortiment.

Witte WIJNEN

SOMMER

Chardonnay Kreuzjoch 2017

Een heerlijkheid (mijn favoriete) Chardonnay in deze prijsklasse.

In de neus gele appel en rijk fruit. De Chardonnay is afkomstig van een leem, steen en Leithaberg kalk bodem ,heeft best wat in zijn mars en doet vele gasten verbazen over zijn doordrinkbaarheid.

Laat ook deze wijn even op adem komen om de scherpe kantjes eraf te halen.

EEN HEERLIJKE MINERALE CHARDONNAY

€ 11,99

per fles

SOMMER

Gruner Veltliner Bergweingarten 2019

Mr Leo Sommer, de meester van de Gruner Veltliner heeft zijn best weer gedaan, geen gewone frisse Veltliner maar geeft nu al een volwassen indruk, voor deze prijsklasse echt top!

Peperig en aromatisch, soms iets van drop, ook deze Gruner weer van een top helling met een top bodem, en dat proef je.

Na opening ook weer even laten rusten of gewoon ook voor het bewijs wat flessen 2 jaar laten liggen.

Heerlijk en goed door te drinken.

€ 11,99

per fles

SOMMER WIT

Sauvignon Wolfsbach 2018

Een ideale Sauvignon met aroma’s van kruis- en vlierbessen.

Nu, twee jaar na de oogst is de wijn optimaal gerijpt, het overrijpe fruit is de baas maar een klein zuurtje en bittertje doet ook nog mee.

Meer dan voldoende power om vele gerechten te begeleiden.

€ 12,99

per fles

SOMMER WIT

Sommer Gewurztraminer Spatlese2018

Een heerlijke licht zoete en aromatische wijn met een uitgesproken dominante neus van bloemaroma’s rozen, mango en litchifruit, hij is zoet in de mond, mooie balans, lichte zuurgraad en een langdurige finish.

Hij komt van de voet van de Leithaberg met zijn leisteen, zand en klei bodem, het perfecte micro klimaat beinvloed door de Neusiedersee zorgt voor een ideale rijping van de druiven welke handmatig worden geplukt.

Een perfecte begeleider voor diversen mooie gerijpte kazen. Of Aziatische gerechten.

€ 13,99

per fles

SOMMER

Gruner Veltliner Leithaberg 2018

Je dekt de tafel voor twee, je pakt je grootste wijnglazen, mooi linnen, twee kaarsen, en dan haal je de beste Sushi die er te krijgen is.

Ik beloof een top avond met een wijn die het niet beter had kunnen doen.

Een heerlijke wijn van de Leithaberg met veel kracht smaak en potentie.

€ 15,99

per fles

SOMMER

Riesling handwerk 2018 unfilted

Een Waardige opvolger van de fantastische versie van 2017, die een internationale Riesling proeverij in New York tegen vele wereldtoppers kon winnen.

Deze ongefilterde versie heeft tonen van grapefruit, abrikoos en perzik. Fijn kruidig ( in de verte speculaas), een zeer volle smaak door edele bitters ondersteund. Deze wijn vraagt om een groot pinot noir glas om al zijn demensies te tonen.
De afdronk is vanzelfsprekend:

Eindeloos lang !!! een unieke wijn.

€ 19,95

per fles

SOMMER

Himmelreich Leithaberg Gruner Veltliner 2017

Het Hemelrijk, de prachtige 28% steile helling aan de zuid oostelijke kant op de Leithaberg, gekenmerkt door kale leisteen en leem, Omgeven door bos, hoge dagtemperaturen in de zomer, koele nachten en vroege schaduw, dat geeft deze druiven een bijzonder mooie kwaliteit.

Intens in de neus, pitvruchten, kruiden en een exotisch tintje. De wijn is complex heeft veel structuur is krachtig met een klein mineraal en een mooie lange nadronk.

Ook deze wijn vraagt om een groot glas, geef de wijn de tijd om aan de buitenlucht te wennen ( of decanteren ) Als u de wijn nog een aantal jaar liggen zal er meer Karamel in de neus ontstaan.

€ 25,95

per fles

SOMMER

CHARDONNAY RIEFRING THAL 2015

De geur van de wijn is een heerlijke combinatie van tropisch fruit, citrus, een beetje salmiak, en ook vers gebakken brood.

Werkelijk een enorm dikke, volle smaak, mild en met een mooi geïntegreerde houtsmaak. Deze Chardonnay Riefling is van de sterke Sommer wijnen de best doordrinkbare wijn.

€ 26,95

per fles

SOMMER

Gruner Veltliner Ried Halser Leithaberg 2017

Een parade paard van Sommer afkomstig van een speciale wijngaard met sterk kalkhoudende bodem. De druivenstokken van 30-40 jaar oud leiden tot een enorme concentratie van druivensap. De wijn is spontaan ( natuurlijk, zonder toevoeging van gist ) vergist in een eikenvat ( derde jaars vulling ) en maar liefst 18 maanden lang na gerijpt op de gist. De gist geeft enorm veel smaak af en dat maakt dat de wijn aan complexiteit wint.

Ook een wijn voor het grootste Bourgogne glas dat er is !! De wijn heeft een geur en smaak die een grote wijn kenmerkt. Tropisch fruit, en toch ook abrikoos, vlierbes/kruisbes en wat karamel. Enorm romig in de mond en dik en vol na. De smaak van de wijn komt het best tot zijn recht wanneer hij ruim van te voren wordt geopend, of gedecanteerd.

Je kan de wijn natuurlijk ook nog jaren in de fles door laten rijpen, wordt dan nog mooier. Zeer bijzonder en goed.

€ 30,95

per fles

rODE WIJNEN

SOMMER

Blaufrankisch vom Thal 2017

Leo Sommer heeft dit topjaar als startpunt een nieuwe wijnlijn gekozen.

Vom Thal betekent geselecteerde druiven van de betere wijngaarden, lagere hectareopbrengst en een korter rijping op derdejaars eikenhout.

Typisch een mix van bramen, bosbessen en zwarte bessen. De wijn heeft een grote mineraligheid, dit is een gevolg van de arme, stenige bodems en lage opbrengsten. Hout brengt verfijning in de smaak en nasmaak.

Eigenlijk een blaufrãnkisch Leithaberg kwaliteit voor 60% van de prijs.

€ 11,99

per fles

SOMMER

Zweigelt Vom thal 2017

Voor deze wijn geldt hetzelfde als bij de Blaufrankisch. Bijna Schieferstein kwaliteit voor een super prijs. Het begint al bij de kleur; diep donker rood.

Dan die typisch minerale smaak van Sommer Zweigelt verbonden met een aroma van kersen en gedroogde pruimen. Heerlijk door te drinken.

Alleen ondersteuning van hout en ooit overheersend, een lange afdronk en verlangend naar de volgende slok. Heerlijk!!

€ 11,99

per fles

SOMMER

Schieferstein blauer zweigelt 2015 ( Apocalypse )

Na de Vom Thal Zweigelt gaat het verder bergop.
Ondoorzichtig rood en de geur is zeer sterk. Cederhout vermengd met zoethout en alle vruchten van een Rumtopf (typisch Duits dessert).

Smaak is totaal mond bekledend en mond vullend. Voor de afdronk geldt hetzelfde. Grote wijn met toekomst.

€ 18,80

per fles

SOMMER

Camer reserva 2011

Van de soorten Merlot en Cabernet heeft Sommer ieder jaar slechts 1500-1800 flessen.

De wijn ruikt perfect naar zwarte bessen. In de mond idem. Extreem dik en mineralig, tannine’s niet eens zo stroef, chocolade touch ook aanwezig.

Een lange afdronk. Nieuw eikenhout zeer goed opgenomen en in harmonie met de wijn.

€ 23,90

per fles