Willem's Idee

Waar sta ik voor

Willems Idee Wijnen staat voor eerlijke kwaliteit wijnen die vaak komen uit de kleinere familiedomeinen.

Wijngaarden waarin veel energie wordt gestopt en waar handwerk voorop staat, waar de kwaliteit van de druif een pre is.

In deze wijngaarden wordt veel energie gestoken en handmatig geplukt en gesorteerd. Wij zeggen altijd maar: “hoe meer energie in de wijngaard wordt gestoken hoe kleiner de kans dat er wordt gerommeld in de wijnkelder”.

Wat wil ik bereiken

Ons doel is ervoor te zorgen dat u ten alle tijden kunt genieten van heerlijke & eerlijke wijnen.

Dat wij wijnen aanbieden die zich hebben ontwikkeld in een goed klimaat gedurende alle jaargetijden En wijnen die een goede prijs kwaliteit verhouding hebben en optimaal smaken bij gerechten.

Waarom Oostenrijk en Noord Italië

Oostenrijk

Elk land heeft zijn eigen klimaat en bodem, dit is de basis waarmee de smaak en karakter van de druif en dus ook uiteindelijk van de wijn word bepaalt. En uiteraard in combinatie met de passie, kennis en vakmanschap van de wijnmaker. Wij kiezen daarom voor Oostenrijk en dan met name de gebieden in de uitlopers van de Alpen. In de buurt van Wenen en het oosten van Oostenrijk.

Hier is het gebied glooiend en de perfecte omstandigheden voor een perfecte wijnbouw doordat de bodem een bijzondere terroir heeft en het klimaat gematigd is. De meest bekende wijngebieden voor ons zijn: Kamtal, Wachau, Wagram, Thermenregio (Leithaberg)en Burgerland. De gebieden waarin de druiven Zweigelt, Blaufränkisch, Rotgipfer en de Zierfandler zegevieren. Oostenrijkse wijnen zijn op meerdere momenten te nuttigen. Van aperitief tot stevige schotels en bij heerlijk zoet of hartige kazen.

De belangrijkste kenmerken zijn toch wel de verteerbaarheid en zuiverheid. Een lust voor ieder moment.

Noord Italie

Het kernwoord is diversiteit als we het hebben over Italië. En wat het klimaat aangaat kiezen wij wederom voor het Noorden.

Voor ons is deze regio het walhalla voor de witte wijnen met druiven als Pinot Grigio, Friulano en Trebbiano. Dit is een kleine greep uit de enorme diversiteit aan druifsoorten die deze regio biedt.

Ook hier komen prachtige vaak aromatisch complexe en krachtige wijnen vandaan zoals bijvoorbeeld uit de regio Friulli met zijn kalkrijke mergel bodem. Weder alom wijnen van een groot kaliber en breed inzetbaar.

Bij de roden wijnen hebben we het over Veneto aan het belangrijke Gardameer met zijn alom bekende Valpolicella’s zoals Ripasso en Amarone. En Piemonte om zijn prachtige Nebbiolo’s, Barolo en Barbaresco.

Kortom, waar wij voor staan is:

  • Het aanbieden van eerlijke kwaliteit wijnen die vaak komen uit de kleinere familiedomeinen
  • Dat u kunt genieten van heerlijke & eerlijke wijnen
  • Wijnen afkomstig uit de bijzondere terroir van Oostenrijk en Noord-Italië
  • Wijnen aanbieden die samengaan met diverse gastronomische momenten
  • Persoonlijk contact