WEINGUT GERHOLD

De filosofie van Gerhold is helder: geen erosie en geen bestrijding. Dus een top bodem staat voorop. Naast het klassieke Wagram assortiment als Gruner Veltliner, Riesling en Weiburgunder doen soorten als Roter Veltliner en Gruner Sylvaner het perfect op Wagram bodems.

Heerlijke verteerbare wijnen met een laag histaminegehalte, complex en veelal mooie potentie.

Witte WIJNEN

GERHOLD

Gruner Veltliner Mittersteig 2018

Ondanks de grote droogte van 2017 is dit een wijn van grote klasse. Vergelijkbaar met een mooi bourgogne (dan wel Smaragd) bijvoorbeeld van Knoll.

Veel fruit in de neus en een mooi zuur mineraal balans. Dit is nu al lekker maar kan nog lang mee en wordt alleen nog maar mooier. Een vis aanbidder.

€ 12,99

per fles

GERHOLD

Gruner Veltliner Fumberg 2019

De meest minerale wijn van Gerhold. De wijn vraagt om een groot glas ruikt naar verse appel met fijne kruiden, heeft wat lucht nodig om zich volledig te ontwikkelen, een vleugje kumquats in de mond, volle body, pikante zuurgraad, strakke structuur, zorgt voor veel druk en lengte, kalkachtige textuur, een zeer minerale wijn van de terraswijngaarden op het zuiden.

De wijnen van Gerhold worden meestal beschreven doorJohannes Fiala, Wijnacademicus. Een heerlijk wijn die geen enkele vis teleur zal stellen .

Ook deze wijn heeft een lang rijpingspotentieel.

€ 13,99

per fles

GERHOLD

Roter veltliner 2015

Een mooie wijn voor weinig geld, daarnaast ook nog origineel. Want wie kent deze druif?

Subtiel, mooie tranen in het glas, zowel in de neus als in de mond een verfijning van fruit en zuur met een mooie fruitige nasmaak.

Ook deze wijn wordt na rijping alleen maar mooier.

€ 13,99

per fles