WAGENTRISTL

De betovergrootouders van Rudi legde in 1888 de basis van dit heerlijke wijnhuis. 1974 was het jaar dat zijn vader de leiding overnam en hij herkende toen al het enorme potentieel van de Grobhofleiner locaties.

De wijngaarden liggen op de uitlopers van de Leithaberg. De bijzondere bodem en het klimaat zorgen voor een mooi terrroir dat nergens anders is te vinden. Sinds 2014 runt Rudi de wijngaard. Een man van duidelijke lijnen en hierdoor ontstaan wijnen met een onderscheiden karakter, kracht, finesse en talrijke internationale prijzen.

Rode WIJNEN

WAGENTRISTL

Föllikberg grosshofleiner reid 2017

Deze blend van 90% blaufrankische druif en 10% Zweigelt druif afkomstig van zeer oude stokken, kalk bodems op de uitlopers van de Leithaberg geeft een zeer rijke en volle wijn.

Volwassen droog, bitters, spicy en fijne tannine. Oude stokken en kalk, ik zeg een echte krachtige wijn.

€ 13,99

per fles

WAGENTRISTL

Blaufrankisch Leithaberg 2017

Zeer fijne en aangename droge Blaufrankisch.

Mooi zwart fruit en mineraal in de neus, perfect in balans. De wijn begint stoer en stug maar verandert al snel in een droge maar ook licht fruitige wijn met zelfs een klein botertje. Een fijne wijn.

I love Leithaberg. De wijn is gek op kaas.

€ 16,99

per fles

WAGENTRISTL

Pinot Noir Sonnenberg 2017

De Sonnenberg is het hoogste punt van Burgerland.

Voor deze Pinot Noir zijn geselecteerde druiven gebruikt uit de grote Sonnenberg wijngaard en gerijpt op klein eiken vaten. Een fijne wijn, niet complex en voor een breed publiek.

In de neus; fruit, boter , vanille en het hout. Alles is in balans, ook de kleur. Toegankelijk en breed inzetbaar echt een heerlijke Pinot Noir.

Let wel op het alcoholpercentage van 14.5%.

€ 17,99

per fles

WAGENTRISTL

Pinot Noir Kriedeberg 2015

Rondom en in Grosshoflein zit de bodem vol met kalk, zodat het een bijzonder goede plek is voor deze prachtige Pinot Noir.

Zowel de kleur als de parfum achtige geur in de neus met zwart fruit, En de smaak van zwart fruit, tabak, mineraal met een spicy mond gevoel. Echt voortreffelijk alles in balans en zeer verleidelijk.

De wijn is spontaan vergist op staal en is 20 maanden lang gerijpt op kleine houten vaten.

De wijn kan nog jaren mee en is gek op mooie rijpe kazen. Een prachtige wijn.

€ 19,95

per fles