PROVOLO

Voor mooie wijn zijn de bodem, klimaat en de ligging essentieel. Provolo heeft op dat gebied alles. Sterker nog, de bodem is verbazingwekkend en dat is goed terug te proeven in hun intense wijnen.

Witte WIJNEN

PROVOLO

TUJA 2018

De wijn gemaakt van de druif Garganega, een inheemse soort welke in het Noordoosten van Italie veel voorkomt.

Vaak word de druif gebruikt voor de bekende Soave. In dit geval heeft deze wijn weinig aroma’s en een aangename zuurgraad wat bevorderlijk is voor de houdbaarheid.

Verder Bitters aangenaam zacht en een strak mond gevoel.

Hou je van een droge wijn, dan is dit een aanrader. Strak droog !!

€ 11,99

per fles

Rode WIJNEN

PROVOLO

GINO ROSSO VENETO 2018

Gemaakt van het TRaditioneel Veronese fruit namelijk Corvina Rondinella en Molinara. Dankzij de bijzondere en zorgvuldige verwerking biedt deze wijn intense en complexe geuren, variërend van rijp fruit tot kruiden, het toevoegen van eerder gebruikt Amarone pulp met dubbele gisting tijdens de fermentatie maakt de wijn zeer rijk vol en zacht, de specerijen en bittere cacao zorgen voor een vullend mondgevoel met een lange nasmaak.

De wijn kan worden beschouwd als een volle maaltijd wijn en is breed inzetbaar. De zachtheid gaat goed met elk licht voorgerecht, terwijl de complexe structuur en robuustheid juist mooi samen gaan met gebraden en gegrild vlees. Maar ook heerlijk gewoon bij Nacho’s, pizza, Gekarameliseerde uien een antipasta schotel salami of gedroogd fruit. Een heerlijke volle en smaakvolle wijn die ruim van te voren dient open gemaakt te worden .

( Een juweeltje ) met een meesterlijke prijs kwaliteit.

€ 11,99

per fles