CAVALCHINA

In 1848 werd in dit gebied al wijnbouw gepleegd. De boerderij is ontstaan begin vorige eeuw en in 1962 heeft Calvalchina zijn eerste Custoza op de markt gebracht.

Deze bestond uit de druiven Fernanda, Trebbiano en Carganega. Dit bedrijf heeft nog meer wijnhuizen naast Calvalchina, te weten; Prendina en Torred’Orti.

Tot op de dag van vandaag is Calvalchina nog steeds de trots van het Garda gebied met zijn heerlijke Merlot, Ripasso en Amarone’s.

Witte WIJNEN

CAVALCHINA

La Prendina Pinot Grigio 2019

Een volle maar frisse en fruitige wijn met een schone en zuivere smaak.

De, in de eerste dagen van september geoogste druiven worden geperst en de verkregen most wordt gedurende ongeveer twee weken bij 16 C vergist. De wijn blijft in contact met de droesem en wordt zodanig opgeslagen dat malolactische gisting wordt voorkomen.

De wijn wordt al in December gebotteld en vanaf januari uitgeleverd. De wijn is perfect bij lichte vis gerechten als bijvoorbeeld Vongole en laat zich op een gezellig feest ook zeer goed door drinken.

€ 10,85

per fles

CAVALCHINA

Bianco di Custoza 2019

Deze cuvee bestaat uit 4 druivensoorten die afzonderlijk op het optimale tijdstip van rijpheid geoogst worden.

Begin September voor de Trebbianello, half september voor de Fernanda en begin oktober voor de Trebbiano en Garganega. Een groenachtige wijn, licht aromatisch en mooi vol in de mond. Na rijping of wat lucht een klein mineraal.

Ook dit is een heerlijke wijn voor een feest en op het terras.

€ 9,98

per fles

Rosé WIJNEN

CAVALCHINA

Cavalchina Rose Chiaretto 2019

Een heerlijke mix rosé van de druiven; Corvina, Rondinella, en Molinara, Een zeer fijne rosé waar mensen toch elke keer weer op terug komen.

Het bekende fruit en een goede stevigheid zorgt voor een juiste stemming op ieder feest en terras.

€ 9,98

per fles

Rode WIJNEN

CAVALCHINA

Torred’orti Torro rosso 2018

Cavalchina weet van de druiven Rondinella, Corvina en 15% Merlot een wijn te maken die al vele harten heeft gestolen.

Technisch gezien is dit een Ripasso door de 15% gedroogde merlot druiven.

Kortom, en dit geldt zeker voor 2018, een top wijn zowel in de neus, de tong en het oog.

Daarnaast ook nog een chapeau voor het etiket en de prijs. Nu al op dronk maar kan ook nog goed doorrijpen, De wijn kan nog 4 jaar door rijpen en zal zich verder verdiepen in smaak.

Een topper wat ons betreft.

€ 12,99

per fles

CAVALCHINA

La Prendina Merlot Speciale 2019

Speciaal geselecteerde, overrijpe Merlotdruiven, staan aan de basis voor deze bijzondere wijn. Na Malolactische gisting volgt een korte rijpingsperiode op kleine eiken vaten, de zogenaamde barriques.

Mooie combinatie van fruit en kruidigheden van kaneel. De wijn wordt speciaal voor ons 4 maanden na gerijpt op ex Amarone Barriques!! Daardoor wordt het fruit afgerond door fijne tannine’s. Het zoete en krentenachtige van de Amarone is ook terug te vinden. Een super prijs kwaliteit wijn

€ 11,99

per fles

CAVALCHINA

Torred ‘orti Morari 2018

De Morari is een Amarone in de zelfde style als de Amarone 2015 alleen dan van jonge druivenstokken.

De wijn is een slag lichter en fruitiger, dit maakt dat de prijs-kwaliteitverhouding optimaal en onverslaanbaar is.

Prachtige wijn!!

€ 21,95

per fles

CAVALCHINA

TORRED’ORTI AMARONE 2015

De druiven Corvina, Corvinone, Rondinella en Oseleta waar deze imposante wijn van is gemaakt, komen van de hoogste en beste wijngaarden rondom het kasteel Montorio. Van zeer oude wijnstokken. Maar 10% van de hele oogt wordt gebruikt voor deze fantastische wijn.

Het boeket is complex en diep. Kruiden,peper en kersenfruit worden harmonieus gecombineerd. De wijn is een genot om te drinken vraagt om het grootste glas wat er in huis is, veel lucht en een mooi gezelschap. Daarnaast heeft de wijn een exorbitant bewaar potentieel.

Top Amarone!!

€ 34,99

per fles